Ресторантьорите, хотелиерите и собствениците на заведения дават три дни за

...
 Ресторантьорите, хотелиерите и собствениците на заведения дават три дни за
Коментари Харесай

Ресторантьорите дават на Кацаров три дни за размисъл

 Ресторантьорите, хотелиерите и притежателите на заведения дават три дни за размисъл на служебния здравен министър Стойчо Кацаров да премисли заповедта си за въвеждане на нови ограничения против разпространяването на COVID-19. 

" Основните и най-големи рестрикции и затваряне на обектите, приказвам за нощните заведения, които тотално ще бъдат затворени - още веднъж са ориентирани само и единствено към нашия отрасъл. Ние сме безапелационни, че този път това няма да го допуснем. Или се затваря всичко в страната - всевъзможни обекти: търговски, където се случват обществени контакти, безусловно на всички места всичко се затваря, с цел да може да се преборим - или ние няма да допуснем още веднъж да станем изкупителна жертва на невъзможността на страната да се оправи с пандемията и най-много с имунизирането. Защото в този момент нас ни затварят за наставление за това, че хората не се имунизират. Вчера го споделиха в прав текст – в случай че бяхте се ваксинирали лятото, нямаше да има затваряне. Вие хора на кой свят живеете? “, разяснява пред  Радио „ Фокус “ председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

Той добави, че новата заповед е на 100% дискриминационна към сектора и уточни, че незабавно откакто е била показана новата заповед са почнали да постъпват молби за овакантяване.

Председателят на Сдружението на заведенията изрично съобщи, че от вторник нататък от сектора ще блокират цялата страна в случай че заповедта не бъде изменена или в случай че не бъдат наложени рестрикции на национално равнище - на всички обекти и на всички места, където се случват обществени контакти.

Какво включват ограниченията?

Министерството на здравеопазването по-рано през днешния ден разгласи нови по-строги ограничаващи ограничения, които влизат в действие от 7 септември и не престават до 30 октомври.

Заведенията за хранене ще работят с лимитирано работно време от 7 сутринта до 22 часа вечерта. Това ще става при съблюдаване на отдалеченост от 1,5, метра сред гърбовете на столовете. На една маса ще се позволяват не повече от 6 души. Нощните клубове и нощните заведения затварят. Затворени ще бъдат и детските празненство центрове и места за образуване на игри. Занимални и езикови школи остават отворени, само че с до 10 гости по едно и също време, спазващи отдалеченост от 1,5 метра.

Ваксинацията на посетителите и чиновниците остава пожелателна.

„ Ние прилагаме тези ограничения с огромно отвращение, само че сме принудени от обстановката. В рамките на 10 дни след влизането на заповедта, следейки всекидневно епидемиологичните индикатори и обстановката в страната и хоспитализациите, ще създадем преоценка и в случай че е належащо, могат да бъдат наложени и по-тежки ограничения “, сподели здравният министър Стойчо Кацаров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР